YUKARI

Beslenme ve Diyet

Diyetisyenimiz:
Dyt. Nur Banu Bıçakcı

     Beslenme ve diyet polikliniğine gelen danışanlara sağlık sorunlarına uygun, beslenmede davranış değişikliği sağlanarak beslenme eğitimi verilir. İlk muayenede bireyin yaşam tarzı ve beslenme öyküsü, biyokimya bulguları değerlendirilir, hatanın nerede olduğu konusunda birey bilinçlendirilir.
     Hastalarımız bir laboratuvar yöntemi olan biyoelektrik empedans yöntemi ile bölgesel (beş ayrı bölgeden) olarak vücut analizi yapan, beden kitle indeksi, toplam vücut sıvısı ve toplam yağsız vücut kütlesi ölçümlerini rapor çıktı halinde veren tartı cihazı ile düzenli olarak muayene edilmektedir. Zayıflama Programı, Gebe-Emzikli Beslenmesi,  Diyabet Hastalığında Beslenme,  Kilo Alma Programı,  Çocuk ve Adölesan Beslenmesi,  ayrıca kalp-damar hastalıkları, gut, safra kesesi, pankreas, karaciğer, akciğer, kemik ve eklem hastalıklarına uygun beslenme eğitimleri verilir.
 

Hastanemiz beslenme ve diyet biriminde danışabileceğiniz konular;
  
 • Zayıflama Programı: Kişinin beden kitle indeksi, ideal kilosu ve vermesi gereken kiloya göre hedeflenen süre saptanarak beslenme programı saptanır ve takipleri yapılır.

 • Gebe-Emzikli Beslenmesi: Gebenin, gebelik süreci içerisinde fazla kilo almaması, anne ve bebeğin tüm besin ihtiyaçlarının yeterli ve dengeli bir şekilde karşılanması, emzirme döneminde kaliteli ve yeterli süt oluşumunun desteklenmesi, annenin emzirme döneminde kilo kontrolünün sağlanması için uygun beslenme programı oluşturularak takipleri yapılır.

 • Diyabet Beslenmesi: Diyabet hastalığının komplikasyonlarının oluşmasını engellemek, tedavinin başarılı devam etmesi ve yaşam kalitesinin artması için diyabetli kişiye özel beslenme tedavisi, eğitimi ve takibi yapılır. 

• Kilo Alma Programı: Vücut ağırlığının boy uzunluğuna oranla daha az olmasına zayıflık denir. Kilo almak, kilo vermek kadar zor olabilir. Kilo almak için rastgele seçilmiş kalorisi yüksek, besin değeri düşük bir beslenme planı uygulanmamalıdır. Sağlıklı kiloya ulaşabilmek için şişmanlıkta olduğu gibi yeterli ve dengeli bir beslenme tedavisi uygulanmalıdır. Bunun için zayıf olan kişinin sağlık problemlerinin olup olmama durumlarına, vücut kompozisyon ölçümlerine, kişisel ve fiziksel özelliklerine uygun beslenme tedavisini planlanır ve takip edilir. 

• Çocuk ve Adölesan Beslenmesi: Çocuk ve adölesan obezitesinde büyüme ve gelişmeyi olumsuz etkilemeyen diyet tedavisi ve hastalıklarında beslenme tedavisi verilir.

Ayrıca kalp-damar hastalıkları, gut, safra kesesi, pankreas, karaciğer, akciğer, kemik ve eklem hastalıklarına uygun beslenme eğitimleri verilir.
 
Son güncelleme: 28.07.2016